PRINT PE PLACI PVC

In industria publicitara materialele cele mai des folosite pentru printul direct pe suport rigid sunt cele din PVC. Avantajul acestui tip de material este in primul rand cel al pretului dar si al posibilitatilor de lucru si finisare pe care le ofera.

Imprimarea cu cerneuri UV are marele avantaj al uscarii rapide a suprafetei imprimate. Practic materialul printat cu cerneala UV imediat ce iase din printer este deja uscat si gata de folosire. Imprimarea direct pe rigid are vasta aplicabilitate, obiectele astfel rezultate pot fi folosite atat in publicitate cat si in alte domenii: design intrerior, mobilier personalizat, elemente de arhitectura, etc.

Printul pe placile de PVC poate avea destinatii atat pentru interior cat si la exterior, functie de tratamentele aplicate materialului (rezista la actiuni ale razelor UV, apa, ignifugare, etc). Printul pe materialele rigide, in placi, este indicat sa se execute pe varianta alba de materiale astfel se elimina costurile suplimentare date de folosirea culorii alb (in cazul placilor colorate).

Finisaje si caracteristici pentru placi PVC imprimate:

Materialele rigide gen forex, dibond, plexiglas, etc sunt disponibile in mai multe variante de culoare dar si de grosimi (2mm, 3 mm, 5mm, 6 mm, etc) iar imprimarea se poate face pe ambele fete ale materialului.

Finisaje pentru print UV pe rigid:
– Aplicare varnish (lac de protectie) peste suprafata imprimata
– Decuparea printului cu router-ul mechanic pe diverse contururi
– Taiere (debitare) mecanica, rectangulara
– Taiere laser
– Frezare
– Termoformare (indoire la cald) 
– RoluireGrosimea maxima a placilor pe care le putem imprima direct pe material este de 100 mm.

PRINT PE PAL/MDF

Printul direct pe PAL sau MDF are aplicabilitate in special in industria de mobilier, insa produsul final obtinut poate fi folosit cu succes si in amenajari sau signalistica publicitara pentru realizarea diverselor elemente de décor. 

Pot fi astfel imprimate direct pe PAL sau MDF imagini de o calitate si claritate foarte buna, cu rezistenta la zgariere. Livram partenerilor din industria de mobilier, placi de PAL/MDF inscriptionate UV si, la cerere, chiar cantuite, la dimensiunile si formele dorite. Printul pe PAL/MDF presupune, fata de alte printuri pe rigid, un tratament special al suprafetei inainte de printare cu substante ce asigura o buna aderenta a cernelurilor pe material.

Printul pe PAL/MDF poate fi aplicat direct pe material de orice culoare, insa pentru optimizarea costurilor este indicat a se folosi PAL/MDF de culoare alb. Pentru PAL-ul si MDF-ul destinat realizarii de mobilier personalizat oferim gratuit serviciul de design si concept grafic.

Finisaje pentru placi PAL/MDF imprimate:

– Cantuire 
– Debitare pe contururi rectangulare 
– Routare/gravare mecanica 
– Lacuire/aplicare varnish (mat sau lucios) pentru protectie sau aplicare selectiva